Dagens struktur

kl.  8-8.35            Morgenmad

kl. 8.35-9.30       Individuel undervisning

kl. 9.30-9.45       Frikvarter

kl. 9.45-10.30     Individuel undervisning

kl. 10.30-10.45   Frikvarter

kl. 10.45-11.30    Individuel undervisning

kl. 11.30-12.00    Frokost

kl. 12.00-12.15    Frikvarter

kl. 12.15-12.45     Læsning

kl. 13.00-14.30    Fitness/gåtur/svømning    (mandag, tirsdag og torsdag)

 

Onsdag hygger vi som regel hjemme med spil og film.

Torsdag holder vi elevmøde i stedet for at læse, hvor eleverne kan komme frem med stort og småt og får informationer fra personalet.

Fredag har vi fri kl. 13.00

 

Morgenmad

08.00 – 08.30

Alle møder kl. 8, hvor der er mulighed for at spise morgenmad.  Har du ikke brug for mad, kan du sidde og hygge med os andre, mens dagen starter op, eller tage det sidste hvil i sofaerne, før undervisningen går igang.

Som morgenmad har vi typisk:

Brød, æg, havregryn, cornflakes, mælk, the og kaffe.

Individuel undervisning

08.30 – 11.30

Efter morgenmaden er formiddagen indrettet til individuel undervisning. Vi arbejder hovedsageligt med dansk, engelsk og matematik. Når eleven er godt med i disse tre fag, kan der suppleres med andre fag.

Hver elev har sin egen plads, hvor man kan sidde i fred og arbejde. Men man må også sidde sammen i fællesarealenerne, og de voksne er altid i nærheden, så man kan få hjælp til sine opgaver.

Har man det bedst med f.eks at høre musik, sidde/ligge på gulvet eller andet imens man arbejder, er det helt i orden, så længe man bare arbejder og ikke forstyrrer de andre.

Ca. 3 gange om året har vi emneuge/projektuge, hvor eleverne  i grupper eller enkeltvis skal arbejde omkring et bestemt emne, som de skal aflevere en skriftlig opgave om og ligeledes fremlægge mundtligt for hinanden.

Eleverne har ikke lektier for derhjemme, da vi mener, at de i forvejen har en lang dag her, og hvis de arbejder fokuseret i lektionerne her, så har de gjort det godt.

Frikvarter

Det er vigtigt med pauser

Vores frikvarterer er planlagte og er som regel 15 minutter. I frikvartererne hygges der med snak, forskellige spil, som f.eks. bordtennis, computerspil eller kortspil eller bare en afslappende stund i sofaen.

 

Madplanen

En elev står for madplanen hele ugen

På skift er det eleverne, der laver mad til os alle. I samråd med en voksen laves der mandag madplan for hele ugen, og der foretages indkøb sammen med den voksne.

Eleven bestemmer hvilke retter, der skal laves i løbet af ugen, dog skal maden være sund, nærende og varieret, hvilket bl.a. betyder, at maden er fedtfattig, vi kun bruger fuldkornsprodukter og får grønsager og salat til alle måltider. Der er en ugentlig vegetar/fiske dag. Mandag og fredag står menuen altid på rugbrød.

Vi motiverer eleverne til at være eksperimenterende og nytænkende, således at de finder på nye retter, i stedet for at køre rundt i de samme velkendte 3-4 retter uge efter uge.

Eleven står også for oprydning og rengøring efter måltiderne hele ugen.

 

Frokost

11.45 – 12.30

Når maden er serveret holder vi madro og bordskik, så der er plads til, at alle kan nyde maden i ro og mag.

På den måde er der også plads til, at vi kan snakke sammen og høre hvad hinanden har at sige. Det kan både være noget fra skoledagen, og det kan være noget hjemmefra, eller måske kommer der et emne frem, som alle bliver optaget af og har en holdning eller spørgsmål til.

En halv times læsning

12.15 – 12.45

Efter frokosten holder vi en halv time, hvor vi kan slå mave. I den halve time sidder man roligt for sig selv og læser koncentreret, mens den ansvarlige for maden gør rent i køkkenet.

Hvad du læser er selvvalgt. Det kan være skolebøger, lektier, en roman, tegneserie eller lignende.

Der  læses ikke på iPad, computer eller lignede. Der læses kun i bøger.

Motion giver os mere energi

13.00 – 14.30

Mandag, tirsdag og torsdag motionerer vi efter vores halve times læsning. Motion giver mere energi. Det er vigtigt at få blodet pumpet rundt i kroppen, så hjertet holdes stærkt og sundt. Ligesom det også er vigtigt at få bevæget hele kroppen, da vi sidder ned og bare bruger hovedet det meste af dagen.

I løbet af ugen er der muilighed for disse aktiviteter kl. 13.00:

  • En almindelig rask gåtur
  • En tur i fitnesscenter
  • En tur i Svendborg Svømmeland